Energietoeslag voor gezinnen met laag inkomen!

Caroline

|
Energietoeslag voor gezinnen met laag inkomen!


De prijs van elektriciteit en gas is de afgelopen maanden gestegen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen daarom in 2022 eenmalig een bedrag van € 800,- (per huishouden) krijgen. Dit heet ‘energietoeslag’. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen deze energietoeslag nu aanvragen.

Wanneer kunt u de energietoeslag aanvragen?

U hebt recht op de energietoeslag van de gemeente Zaltbommel als u, op de datum van de aanvraag:

  • 21 jaar of ouder bent OF als u 18, 19 of 20 jaar bent en bijzondere bijstand ontvangt voor het voeren van een zelfstandig huishouden; én
  • in de gemeente Zaltbommel woont; én
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs OF een geldige verblijfsvergunning heeft; én
  • een laag inkomen heeft. U heeft een laag inkomen als u vanaf 2 januari 2022 een uitkering op basis van de Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz ontvangt OF als u minder verdient dan het genoemde bedrag in de onderstaande tabel. Kijk eerst hoe uw huishouden is samengesteld en wat uw leeftijd is. Als het bedrag in het hokje lager is dan het bedrag dat u maandelijks ontvangt, dan komt u ook in aanmerking voor de energietoeslag. Uw netto maandinkomen, vindt u op uw loonstrook of uitkeringsspecificatie. Onder de veel gestelde vragen vindt u welk inkomen wordt meegeteld voor de energietoeslag.
Samenstelling huishouden21 jaar tot leeftijd van uw basispensioen (AOW)Vanaf AOW-leeftijd (leeftijd dat u basispensioen krijgt)
AlleenstaandNetto maandinkomen tot € 1.245,-Netto maandinkomen tot € 1.383
Samenwonend /getrouwdNetto maandinkomen tot € 1.778,-Netto maandinkomen tot € 1.873,-
  • én – woonachtig bent in een zelfstandige woonruimte. Dit betekent dat u een eigen woonruimte heeft. Dit is een woning met een eigen toegang, eigen woonkamer, eigen slaapkamer, eigen keuken en eigen toilet. Dit mag een koophuis zijn of een huurhuis.

https://www.gezondverzekerd.nl/zaltbommel/energietoeslag

Nieuws

Wil jij ons helpen? Bel of mail ons dan!

Wil jij ons helpen? Bel of mail ons dan!

“Dag mensen. Het was fijn bij jullie te zijn.”

“Dag mensen. Het was fijn bij jullie te zijn.”