Wij zoeken een financieel wonder!

Caroline

|
Wij zoeken een financieel wonder!

Penningmeester gezocht voor bestuur Stichting Leergeld Bommelerwaard!

Ben je op zoek naar een mooie bestuursfunctie (op vrijwilligersbasis) bij een organisatie die er toe doet? Namelijk een organisatie die het verschil probeert te maken voor kinderen in de Bommelerwaard die opgroeien in armoede? En ben je bereidt jouw financiële kennis en ervaring daarvoor in te zetten als penningmeester: lees dan verder!

Kernpunten:

* Het opstellen en bewaken van de begroting en het doen van de betalingen;
* Sparringpartner voor het bestuur voor financiële aangelegenheden;
* Financieel deskundig, ervaren en enthousiast om dat in te zetten in deze bestuursfunctie;
* Gemiddelde tijdbesteding 10 uur per maand.

Leergeld Bommelerwaard is in 2013 opgericht met als doel: het voorkomen dat kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten van allerlei activiteiten die voor andere kinderen normaal zijn. Leergeld wil deze kinderen laten meedoen zodat zij zich fysiek, emotioneel en sociaal kunnen ontwikkelen. Waardoor zij nieuwe kennis en vaardigheden opdoen en hun eigenwaarde groeit. Dit is in de eerste plaats in het belang van de kinderen zelf en voor hun toekomstperspectief.

Voor veel kinderen is de hulp van Leergeld een vangnet waardoor zij wel kunnen deel nemen. Leergeld verstrekt gebruiksgoederen die afgestemd zijn op de behoeften van deze kinderen. Denk onder meer aan een schoolspullenpas, fiets, contributie, muziekinstrument of bijvoorbeeld dans- of sportkleding.

Het bestuur van de stichting bestaat op dit moment uit drie personen: de voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurslid. Het bestuur is een bestuur op afstand. We vergaderen als bestuur ca. 6 keer per jaar.

Wat voor iemand zoeken wij?

We zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelen van Leergeld Bommelerwaard. Iemand die financieel deskundig en ervaren is. Leergeld Bommelerwaard is een kleine en gedreven organisatie, waar de bestuursleden indien nodig bereid zijn medewerkers met raad en daad bij te staan. We verwachten dat de penningmeester ook in staat is de organisatie te vertegenwoordigen, bijvoorbeeld als de subsidieaanvraag bij de gemeente wordt besproken. Je bent accuraat en integer. Je denkt ook actief mee over de verdere ontwikkeling en toekomst van de organisatie. Het is een pré als je bestuurservaring meeneemt.  

Heb je belangstelling?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze voorzitter, Richard Duindam op richard.duindam@hetnet.nl of op 06-51388860. Graag ontvangen wij je reactie met je CV op lgbommelerwaard@gmail.com

Nieuws

Alleen loop je snel en samen loop je verder!

Alleen loop je snel en samen loop je verder!