Ouderinfo

Ouderinfo

Welke kinderen komen in aanmerking

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op onze Stichting. De inkomensgrens die door Leergeld Bommelerwaard wordt gehanteerd, ligt op 130% van het bijstandsniveau.

Doe een aanvraag

Wat wij je kunnen bieden

Ouders of verzorgers kunnen bij Leergeld Bommelerwaard een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Afhankelijk van de financiële situatie, kunnen wij na ons huisbezoek bepalen of je in aanmerking komt. Leergeld Bommelerwaard ondersteunt op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Onderwijs
Onderwijs

Schoolspullen of een laptop

Sport
Sport

Contributie, kleding of andere sportbenodigdheden

Cultuur
Cultuur

Muziekles, balletles, schildercursus of bijvoorbeeld een toneelcursus

Welzijn
Welzijn

Fiets of gezondheidszorg

Doe een aanvraag
Het aanvraagproces

Het aanvraagproces

Wanneer de aanvraag bij ons is binnengekomen, maken wij met jou en je kind(eren) een afspraak om kennis te maken en jullie financiële situatie te bespreken. Wij willen graag bekijken wat het inkomen is. Dit mag niet hoger zijn dan 130% van de Bijstandsnorm. Dit doen wij door samen met jou de afschriften of bank-app door te nemen. Onze intermediairs koppelen dit terug aan onze coördinator. Deze neemt een beslissing aan de hand van onze richtlijnen. Omdat wij alleen maar met vrijwilligers werken, doen wij ons uiterste best om binnen 2 weken op bezoek te komen en binnen 4 weken hoor je de beslissing via onze intermediair.

Doe een aanvraag